Steensgaard Gods Open Air


Velkommen


Velkommen til hjemmesiden for Steensgaard Gods Open Air. 


Her på hjemmesiden kan du finde alle relevante oplysninger om Open Air og om Steensgaard Gods.


Om Steensgaard Gods Open Air


I 2019 fik familien på Steensgaard Gods og en kreds af musikelskere den idé at etablere en ny koncert tradition. Derfor blev der oprettet en bestyrelse, eller en lokal aktivitets gruppe, hvis formål er at etablere en årlig koncert i godsets park med unge lovende stjerner på den danske opera- og musik scene. Her skulle de historiske omgivelser være rammen for koncertoplevelsen.


Den første koncert blev afholdt i 2019 med generøs støtte fra blandt andet Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Erhvervsstyrelsens LAG-midler og Nordea-Fonden. I 2020 og 2021 var der pga af coronnapandamien modvind for alle koncertarrangører og det danske kulturliv, men det lykkes med støtte fra blandt andet Nikolai & Felix Fonden, Den Faberske Fond og Gangstedfonden at gennemføre koncerterne i en let nedskaleret udgave, men igen med stor opbakning fra lokale, turister og samarbejdspartnere..


Musik traditionen på Steensgaard gods går dog endnu længere tilbage end til 2019.


Ejeren af Steensgaard Gods Charlotte Steensen-Leth far, kammerherre, hofjægermester Vincens Steensen-Leth (1936-2009), grundlagde i 1977 i forbindelse med familiens 400-års jubilæum på Steensgaard Sommerkoncerter på Langeland, hvor nogle af verdens største stjerner blev hentet til Langeland for at optræde i Snøde Kirke, Stoense Kirke og senere i Bøstrup Kirke.


Kunstnere som tenoren Peter Pears CBE, Ossian Ellis, Angela Hewitt, mezzosopranen Angelika Kirchschlager, sopranen Anne Sofie von Otter, Julius Drake og cellisten Camille Thomas er blot nogle af dem der har optrådt i de middelalderlige kirker på nordlangeland. Komponister som Per Nørgaard, Bent Sørensen og Sofia Gubajdulina har skrevet værker og haft første opgørelser ved de årlige koncerter. I 2022 blev den hidtil sidste koncert afholdt i konceptet sommerkoncerter på langeland efter 45 år.


Musik traditionen på Steensgaard gods fortsætter dog, for igen i 2023 afholdes Steensgaard Gods Open Air for femte gang, hvor musikchefen for Copenhagen Phil, den kongelige operasanger Peter Lodahl, kommer til Langeland for at optræde sammen med fem yngre sangere og Jakob Beck som pianist.


https://www.facebook.com/helesydfynsradio/videos/43808294698889Hvem står bag Steensgaard Gods Open Air


Bag koncerterne står en bestyrelse af musikelskere med en stor kærlighed og tilknytning til Langeland.


Bestyrelsen består pr 2024 af


Hofjægermester Charlotte Steensen-Leth (formand)

Tidl. Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen

IT-konsulent Jens Karlsmose

Erhvervsmand Nicolai Christmas-Poulsen

Tidl. Erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen

Studerende Carl Frederik Steensen-Leth

Studerende Arendse Steensen-Leth